23 Nov 2011

Фурор на Неудържимия


Нов хеттрик за нападателя на Литекс Кирил Десподов. Голаджията елиминира Ботев за купата


Великолепното представяне на нападателят на Литекс Кирил Десподов продължава с пълна сила. След като в рамките на един месец младокът отбеляза три гола в три мача за националния отбор, днес той заби и хеттрик във вратата на Ботев Пловдив за победата на своите с 3:1. По този начин оранжевите юноши от набор’96 изхвърлиха връстниците си от надпреварата за купата и се класираха на полуфиналите на турнира.
Без съмнение най-голяма заслуга за успеха имаше Десподов, който бе и с капитанската лента на тима. Той демонстрира, че за него почти няма тайни във футбола. Първият гол бе отбелязан, след като младокът елиминира противников бранител, надбяга го и пусна топката покрай плонжа на вратаря. Вторият бе след страхотно изпълнение на пряк свободен удар, а третият дойде след атака, която започна именно от Десподов, който изведе свой съотборник на фланга, последва центиране и Неудържимия оформи своя хеттрик след удар с глава.
„Мисля, че играхме добре и победихме силен отбор. Заслугата е на всички момчета. Тази победа не означава още нищо. Целта ни е купата и се надявам да я постигнем”, заяви след мача Десподов.

Явор Пиргов