19 Mar 2014

Върнете Интертото, нека се забавляваме!

България, Европа, светът са в потрес... На път сме да се лишим да гледаме забавлението да гледаме отбора без треньор, стадион, купи... 100 години, а всъщност нищо... Кризата е на път да надмине тази в Крим. Всички погледи са вперени към "Подуяне". Спасение не дебне от никъде. Надеждата е само в Нион. Само УЕФА може да спре реките сълзи, които започват да се леят от Павлодар, през сараево, та чак до Тампере... Стария континент е на път да остане без своя "идиот". Не, не мога да го позволя. Подкрепен от стотици мои приятели реших да се обърна от президента на УЕФА Мишел Платини...




До Президента на УЕФА г-н Мишел Платини,


                                                                Молба


Г-н Платини, пиша Ви от България. Да, онази малка държава в Югоизточна Европа. Онази, която е там в ъгъла, на Балканския полуостров, където също много обичаме футбола. Именно в тази връзка Ви пиша, г-н Платини.
Вие бяхте страхотен футболист и се надявам да сте такъв и като човек. Помогнете ни! Помогнете на всички малки, смотани, знайни и незнайни отбори. Вие сте начело на организацията, която държи “и хляба и ножа”. Сега във Вас са вперени милиони погледи. Вие сам твърдите, че футболът е спорт, който трябва да забавлява хората. Не ги лишавайте от това забавление. Моля Ви, върнете Интертото! Ще попитате защо? Ама как така? Не следите ли ситуацията в българския футбол? Не чувате ли? Да, тихо е. Но аз ще Ви кажа.

За Левски става въпрос. Не, не за великия българин, а за онзи футболния отбор от покрайнините на София, чиито президент е Вашият приятел Тодор Адвоката. Да, да, същите, за които сте чували много от друг Ваш другар – Боби с изкуствената прическа. Сетихте ли се? Онези, които Евроспорт нарекоха “идиоти”, но въпреки това те се забавляваха в Шампионска лига. Колко са се забавлявали? Е, има-няма 17 пъти. Тези същите сега имат някакъв проблем. Е, не е само един. Ще карам по ред. Събориха им сектора и им обещаха нов. Ама няма. Поизлъгаха ги. И Газпром им обещаха. А дано, ама надали. После им отпаднаха и резервациите за “Nightflight”, че Везалов малко се обърка. Ама знаете ли как добре му дойде…
Те обаче празнуват 100 години. Взеха Божинов. И трябваше да запишат 20 поредни. Май, май няма да стане. И от играчка стана плачка. И Сухия си тръгна, а момчетата плачат в съблекалнята. Оставете ни обаче нас тука, но трябва ли да лишаваме Европа от всеобщите любимци. Сега плачат 15-16 в синьо, ама какво да кажем на онези от Антверпен, Беверен, Аалст, ОФИ, Тампере, Слован, Олимпия. Иртиш, Сараево… А знаете ли колко като тях чакат още?

Г-н Платини, мосю, моля ви, не ги лишавайте от забавлението! Върнете Интертото! Ние тук ще помагаме. Те сега са седми, но по-надолу не могат да отидат. Ако трябва четвъртият, петият и шестият в класирането ще се откажат от участие, за да дадат път на юбилярите. Българи сме все пак. А вие бъдете Човек! Да, август е ваканционен, но те ще отпаднат още през юли. Но поне ще ни забавляват. И не е само това. Знаете го днешното поколение. Луди, млади. Не можем да ги накараме да седнат над учебниците. Нито им е до география, нито им е до математика. Ей Богу, покрай тези всенародни любимци всичко научиха. Изпитайте ги де! Къде е Павлодар, къде е Крит… За войната в Босна знаят. Умножават като “елки”. Пробвайте ги – “Деца, колко е 5 по 90? А колко часа са 480 минути?”…
Имам още много доводи, но не бих искал да ставам многословен и да не отнемам от ценното Ви време. Помислете! А ако имате финансови проблеми, с тях можете да ги решите. 1.20, 1.30, 2.00, 3.00…Колкото даде букмейкъра. Играйте и печелите. Те винаги имат своя коз – Везалов (за него казах), Иво (онзи с Главата), Димов (гарантиран червен картон и дузпа)… Божинов да не вкара? Няма, няма. То това да не е Николета…или Азис.
Убедих ли ви? Нека поне тази година опитаме. За догодина – не знам, че току-виж Тодор затворил кепенците (да не дава Господ). Надявам се все пак молбата ми да бъде удволетворена. И за нас добре, за Вас още по-добре, че току-виж дошли 10 човека (минимум) и ви съблекли.
В България приказката продължава, нека продължи по всички точки на света!

С Уважение:
Явор Пиргов


PS Пиша Ви сам – Крачунов е на таблото!

1 comment:

  1. Явор Пиргов вие купехте ли си акция с нулева стойност

    ReplyDelete