16 May 2013

Сбогом, Дени! Легендите не умират!


Отиде си една емблема на Сектор Г, но той ще продължи да живее в сърцата на футболните запалянковци.
Още помня онзи августовски следобед на стадион “Лазур” в Бургас. Бяхме затворени в сектора за гости и полицаите не разрешаваха дори да излезем за вода. Светльо опита да обясни на униформения, че има момичета, които се нуждаят от тоалетна. “Не сме животни”, репликира той и моментално му щракнаха белезниците. Тогава към тях се приближи Той и съвсем хладнокръвно, с равномерен тон каза: “Не сте прав, господин полицай. Щом ще го арестувате за това, арестувайте и мен с него. Аз съм на същото мнение”. Полицаят не му обърна внимание, а продължаваше да бута задържания. “С добро ти казвам да ме вземеш и мен с него”, при което пак не бе чут. Последва канонада от юмруци. Арестуваха го, но той бе спокоен. Бе постигнал своето. Беше изпълнил вътрешния си дълг.
Него вече го няма сред нас. Младен Алексиев! Чика Дени, както го познавахме всички.
Страшните неща идват мигновено. Най-лошото никога не пита и никога не сме подготвени за него.
Дени си отиде. Бързо, в съня си. В разцвета на силите си. Но той ще продължи да живее в сърцата на приятелите си. Той е легенда. А легендите не умират!
Мнозина сигурно не са одобрявали начина му на живот, но той го живя пълноценно и така както му харесваше, а името му ще продължи да се споменава с уважение.
Една от емблемите на Сектор Г, един от създателите на движението “Кравай”, един от основателите на “ЦСКА СС Фронт”.
Дени бе отдал живота си на голямата си “червена” любов. Безумно влюбен в ЦСКА и в България, неговата слава излезе извън границите на страната. Обичаха го в Сърбия и в Румъния, където го посрещаха като герой. Опонентите му го уважаваха, защото той до последно бе Мъж на честта. Биеше се, но по правилата. Не познаваше страх и болка. Не нападаше в гръб. Никога не отстъпваше. Никога не се предаваше. Пред никой не наведе глава. Отстояваше себе си, разбиранията си и любовта си. Той винаги бе на първа линия в схватките. На “Синьото”, в “трамвай 20”, на “Армията”… За него се носеха легенди. Той роди митове. Но вече го няма.
Сега не е време за сълзи. Той не би искал да ни види тъжни. Неговите най-близки хора знаят това. И ще почетат паметта му, както той би го направил. В събота след като му кажат последно “Сбогом”, момчетата с големи “червени” сърца ще отпътуват за Белград. Той трябваше да е там, с тях и с фланелката “С Бога напред”.
Господ обаче реши друго! Прибра Дени при себе си. Обяснението е само едно. Той иска да направи свой футболен отбор и му трябват истински фенове. Има ги. Дени се присъедини към Петела, Фильо, Шмиргела, Моркова, Чико…
Там те ще продължават да развяват знамената, но ние ще знаем, че душите им ще бъдат винаги сред нас.
Дени, кажи им, че не сме ги забравили! А ти ще ни липсваш, приятелю! Сбогом! Почивай в мир!

Явор Пиргов

14 comments:

 1. Нека почива у миру! ЛЕГЕНДЕ ЖИВЕ ВЕЧНО!
  Поздрав из Београда! Видимо се у суботу на дербију!
  Партизан-ЦСКА

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Левскар съм но се познавахме с Дени покрай сбирките на "родолюбивите Българи"ПОЧИВАЙ В МИР

  ReplyDelete
 4. Deni brate,
  pocivaj u miru!
  Laca, Krusevac

  ReplyDelete
 5. I koe mu e legendarnoto deba? To togaa i az sum legenda..basi, pi6ete za nqkuv obiknoven piqnica takiva slova, vse edno se e bil za osvobojdenieto na Bulgariq, a kato gledam pi4a e bil nqkuv piqnica i izpadnal 4ovek, meko kazano...i az sum fen, i az podkrepqm otbora si dokrai ama .. abe da vi imam predstavite za LEGENDARNOST !!! Ina4e da po4iva v mir, 4oveka...ama legenda?! Aide osuznaite se be deba..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Е точно това ми е мнението и за Гунди! Просто пияница убиец и футболист който по стечение на обстоятелствата умира трагично и става легенда!
   Почивай в мир Дени!

   Delete
 6. Зa товa цял живот ще си aнонимник ....Левскaр съм до живот ,но товa е достойно зa поклон!!!

  ReplyDelete
 7. на майка ти в уцтата анонумно копеле ! дени е легенда ! До последно се е бил за свояа отбор !да го духаш !

  ReplyDelete
 8. what happend to danny? he was good bloke. old school never dies.

  ReplyDelete
 9. Здравейте,
  Моето име е ROBBI от Cirebon Jawa Barat Индонезия, бих искал да благодаря на майка Алисия Раду, че ми помогна да получа добър заем, след като претърпях много в ръцете на фалшиви онлайн кредитори, които ме измамят да печеля пари, без да ми предлагат заем имах нужда от заем през последните три години, за да започна собствен бизнес в град Киребон, където живеех, и аз паднах в ръцете на фалшива компания в Турция, която ме беше измамила и не ми предложи заем. и аз съм много разочарован, защото загубих всичките си пари за фалшива компания в Турция, защото го дължа на банката ми и на приятелите ми и нямам никой, който да бяга, докато един ден вярва, че един мой приятел нарече Сити Амина, след като прочете че е получила заем от майка Алисия Раду, така че трябваше да се свържа с Сити Амина и тя ми каза и ме убеди да се свържа с майка Алисия Раду, че е добра майка и трябваше да събера кураж и се свързах с майка Алисия Раду и аз бяхме изненадани от моя кредит, обработен и одобрен, и в рамките на 3 часа заемът ми беше прехвърлен по сметката ми и съм много изненадан, че това е чудо и трябва да свидетелствам за добрата работа на майка Алисия Раду
  така че ще съвет всеки, който се нуждае от заем, за да се свърже с майката Алисия Раду email: (aliciaradu260@gmail.com) и аз ви уверявам, че ще свидетелствате както аз съм направил и можете също да се свържете с мен за повече информация за майката Алисия Раду ми имейл : (robbi5868@gmail.com) и все още можете да се свържете със Siti Aminah, който ме запозна с майката Алисия Раду по електронна поща: (sitiaminah6749@gmail.com)
  може Бог да продължи да благославя и да обича любовта на майката Алисия Раду да промени финансовия ми живот

  ReplyDelete
 10. Kabar baik!! pencari pinjaman !!!

  Nama saya Alfred Daniel Nehemia dari bali Indonesia, roti CEO Daniel Bakery, Pertama-tama saya akan mengatakan bahwa Tuhan harus memberkati Lady jane karena mengenalkan saya kepada perusahaan pinjaman yang jujur dan halal sehingga saya benar-benar percaya bahwa Anda memberi tahu rekan kerja bahwa saya mempunyai Ide bagus untuk memulai bisnis sendiri karena mendapat pekerjaan tidak mudah jadi saya pergi ke bank untuk mendapatkan pinjaman (Rp800 juta) tapi mereka semua meminta uang muka sebesar jumlah pinjaman saya tapi satu-satunya properti yang sayaa miliki adalah motor. Sepeda, yang membuat saya merasa kecewa

  Jadi saya mencari perusahaan pinjaman online tapi kebanyakan menipu dan menipu, saya hampir kehilangan harapan dan kepercayaan diri sampai saya membaca artikel tentang lady jane tapi saya tidak sempat menutup tapi membaca artikelnya jadi saya mencoba pencarian online lain yang disebut craigslist. org dimana saya melihat iklan perusahaan Dangote Loan jadi saya memutuskan untuk melamar dan menghubungi lady jane juga

  Dangote Loan Company memberikan pinjaman dengan tingkat suku bunga 2% dan tidak kurang dari Rp20 juta

  Saya mengikuti prosedur di sana, memberikan semua yang diminta, saya juga sangat takut, tapi untuk kemuliaan tuhan, doaku dijawab dan uang pinjaman saya ditransfer ke saya tanpa masalah.

  jadi jangan buang waktu anda kontak Dangote perusahaan pinjaman Via dangotegrouploandepartment@gmail.com

  Anda juga bisa mencari di google untuk informasi lebih lanjut, ini nyata dan sangat nyata atau hubungi saya juga melalui email di alfreddaniel324@gmail.com dan juga di BBM: 7AEA8FA5

  ReplyDelete
 11. Здравейте

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем на местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от най-много 2 до 20 години.

  Имате ли нужда от незабавен, лесен и достъпен заем, за да платите дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас с вашата заявка за заем.

  Свържете се с нас, ако проявявате интерес.
  Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com
  WhatsApp: +79265038734

  Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични.
  Имейл: accessloanfirm2030@gmail.com

  за разбирането
  Г-н Скот
  Имейл: accessloanfirm2030@gmail.com

  ReplyDelete
 12. Здравейте,

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

  Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

  Тази оферта е за сериозни хора.

  Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
  Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                 easyloanfirm2020@gmail.com
                easyloanfirm2020@gmail.com

  Сертифицирани сме,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  С Най-Добри Пожелания,
  Дерек Дъглас
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  Здравейте,

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

  Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

  Тази оферта е за сериозни хора.

  Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
  Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                 easyloanfirm2020@gmail.com
                easyloanfirm2020@gmail.com

  Сертифицирани сме,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  С Най-Добри Пожелания,
  Дерек Дъглас
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  Здравейте,

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

  Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

  Тази оферта е за сериозни хора.

  Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
  Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                 easyloanfirm2020@gmail.com
                easyloanfirm2020@gmail.com

  Сертифицирани сме,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  С Най-Добри Пожелания,
  Дерек Дъглас
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Здравейте,

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

  Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

  Тази оферта е за сериозни хора.

  Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
  Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                 easyloanfirm2020@gmail.com
                easyloanfirm2020@gmail.com

  Сертифицирани сме,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  С Най-Добри Пожелания,
  Дерек Дъглас
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  Здравейте,

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

  Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

  Тази оферта е за сериозни хора.

  Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
  Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                 easyloanfirm2020@gmail.com
                easyloanfirm2020@gmail.com

  Сертифицирани сме,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  С Най-Добри Пожелания,
  Дерек Дъглас
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  Здравейте,

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

  Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

  Тази оферта е за сериозни хора.

  Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
  Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                 easyloanfirm2020@gmail.com
                easyloanfirm2020@gmail.com

  Сертифицирани сме,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  С Най-Добри Пожелания,
  Дерек Дъглас
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com
  easyloanfirm2020@gmail.com  ReplyDelete