9 Oct 2013

Една риза, а толкова много смях

“Гооооол”, реват коментаторите. Всички погледи отново са вперени в разполагащия със сектор и малко “Георги Аспарухов”. “ Господ е българин”. Макриев ли вкара? Да бе да. Той Триумфалната арка не може да уцели. Тогава Батков ще вкара! Даааа! Шедьовър. Онези от Казан, Славия, Иртиш и прочие вече бледнеят. Сега целят “отбор” участваше в сеира, пардон атаката.


Аплодисменти за сценаристи, режисьори, изпълнители. Те отново ни забавляват. Любимците на България. Ако не беше толкова смешно, можеше да е тъжно. Те отново са сами в глупостта си и могат да се гордеят с поредния си успешен опит да прославят България. Крайно време е в Европа да разберат, че от тях отърване няма. В началото на юли, когато ги изхвърлят евроазиатци през задната врата, два месеца по-късно те ще нахлуят с гръм и трясък през предната. Или обратното. Физионоомиите им пак са по страниците на почти всички вестници на Стария континент. “Евроидиотите” отново са на мода. И всичко това за една нищо и никаква риза. Една дрешка, а толкова много смях. И 30 бона на месец, разбира се, но това е друга тема.
Дори Деми Мур остана впечатлена и предложи на Ивайло Петев да й партнира в продължението на “Стриптийз”, ако ще се снима такова. На сцената обаче се появи и родната дива Пепа, която реши, че е готова да изпее новия химн на тима от “Подуяне”, като според нея баналното и граничещо с фантазията: Само Левски, само Левски, само Левски ШАМПИОН!
Само Левски, само Левски, Левски, Левски ШАМПИОН! (x2)
Левски, Левски, Левски ШАМПИОН”, може да се замени с далеч по-актуалното в момента:
“Що не си свалиш фанелката моряшка,
а аз ще ти покажа мойта синя прашка.
Ти и без това със поглед ми събличаш,
но да знаеш, че след мене гол ще тичаш”.

Само за пет минути размисъл Тодор Батков вече бил напълно съгласен и дори предложил Пепа за Нобелова награда за “остър ум” и за Книгата за рекорди на Гинес за най-кратко, но най-точно описание на една ситуация.
Ето част от пледоарията, която набързо съчинил Адвоката и с която имал намерение да отстоява тезата си.
“Ей Богу, това момиче идеално описва ситуацията в най-обичания български клуб. Ние сме отбора на народа и този текст ще е доста по-лесно разбираем от милионите ни фенове. Те вече и без туй забравиха, ей Богу що значи “шампион”, но вижте тук всяка дума тежи на мястото си.
“фланелка моряшка” – говорим за синьо-бяла тениска, каквите са и нашите клубни цветове.
“що не я свалиш”…Ами ей Богу, нали трябва да уважаваме привържениците си. Аз ги уважавам. Дал съм 41 милиона лични пари за клуба, но те пък са взели най-малко по 30 бона на месец. Нищо, че им плащам за хореографии, а те ги правят наобратно. “гол ще тичаш”… Тук вече си представям и как ще изглежда клипа…Гонзо и Сираков по гащи, Петев гол до кръста, а феновете ни, ей Богу, без феновете сме за никъде – тичат. Те и без това го умеят това най-добре”…

Речено-сторено, но в последния момент – провал. Като в Казан. Оказа се, че Батко не е съгласен. А сега не е време да се спори с него, че откакто му взеха властта и не е на кеф, а и тези “келеши” го ядосаха допълнително. Той им се обадил и им казал: “Отивате и го заклещвате онзи, ако трябва го събличате и да се маха”…Ама визирал Орешарски. Нашите “герои” обаче, явно превъзбудени от нещо, разбрали-недоразбрали, вместо на изложбата, отишли на “Герена”. То нали и там е тихо. Е, скоро няма да е. Батко е ядосан и под сурдинка се говори, че е разпоредил: “Никакъв сектор. Направете им един стриптийз бар. Минават на самоиздръжка. Да видят”.

Но всяко зло за добро. Вместо един, сега си имат трима треньори. Не една, а три ризи. Събличаш и пращаш на бежанците.
Гугутката обаче пак недоволен. Искал Катето от “Ритон” за треньор. Поне като се съблече да има какво да видиш, че Сухия само кожа и кости.
Сега сериозно: Те промениха историята. Торбалан, Баба Яга и прочие таласъми вече са в миманса. “Ще дойде да те вземе”, вече не играе. Сега е модерно, когато малчуганът не слуша да го сплашиш: “Ще дойдат да те съблекат и си лягаш”….

Честит юбилей!

Явор Пиргов

No comments:

Post a Comment