20 Mar 2012

А сега накъде?

Какво може да се случи на Бербатов до момента, в който ще посегне към президентския стол в БФС



„Бербатов напуска Юнайтед през лятото“. Този път няма шега. Думите са на агента на играча Емил Данчев, а той не говори празни приказки. Край! Това, което трябваше да направи българският нападател още през миналото лято ще стане факт година по-късно.
Митко, стисна зъби, преглътна онова странно решение на Сър Алекс Фъргюсън да го извади от групата за финала на Шампионска лига, до което бе стигнал след гласуване в съблекалнята и реши да се бори. Уви, не успя. Месеци, след като стана голмайстор на Висшата лига и помогна за спечелването на титлата в Англия, той се превърна и в играча с най-високо КПД в противниковото наказателно поле, но и това не помогна. 70-годишният шотлндец реши, че ще налага бърз футбол и седмица, след като поднови договора на благоевградчанина в прав текст му каза, че е ненужен. Good bye, darling!
Новината за часове обиколи Острова. Британските медии сложиха и етикет “Free“. Промоция по никое време. Според тях следващият работодател на Бербатов няма да плаща трансферна сума за него. За часове форумите на привържениците на Ливърпул и КПР се напълниха с призиви към собствениците да привлекат Маестрото. „Той е истински романтик, който знае да радва окото без да прилича на боец“, е мотото около което се обединиха запалянковците. Подобни думи се чуват от лагерите на Арсенал, Уест Хям, Фулъм, дори и от Тотнъм, където явно са простили на Митко, че преди време си тръгна от „Уайт Харт Лейн“, за да покорява върхове с червените дяволи.
Не! След Юнайтед всичко друго е крачка назад и Митко няма да остане на Острова. А сега накъде? Ето един по-особен поглед на това къде може да продължи кариерата си Бербатов.

Хановер 96
Наставникът на германците Мирко Сломка реагира като тунингована Жигула на старт на незаконно родео в покрайнините на София и първи изстреля, че много харесва нападателя и го иска в състава си. Е, хайде малко по-сериозно. То сигурно и Димитър Пенев много харесва Анжелина Джоли, но...


Байерн Мюнхен
Марио Гомес е машина. 2,3,4... Не, това не е рефрен от столично чалга-заведение, а броят на  головете, които бележи на мач натурализираният германец . Представяте ли щом този изглеждащ леко непохватно с топка в крака нападател може така, какво би направил Бербатов, когато за него играят Рибери, Робен, Мюлер, Швайнщайнгер... От сега се обзалагаме, че скоро на мода може да е пак „Седем, осем и ще си паднала“... Особено ако насреща е тим от рода на Фрайбург, Аугсбург, Нюрнберг... Той Митко такива ги яде за закуска.

Рома
Джалоросите вече подписаха рекламен договор с Уолт Дисни, но едва ли Мики Маус и Алиса ще зарадват толкова тифозите, колкото привличането на българския Анди Гарсия.
А както гласи един от най-популярните цитати на американското филмово студио: Всички наши мечти могат да се сбъднат – ако имаме куража да ги преследваме.
В Рим Барбатов може най-сетне да получи онова, което така и не успя да завоюва в пълна степен през цялата си кариера – любовта на феновете. В ЦСКА, Леверкузен, Тотнъм и Юнайтед запалянковците винаги имаха едно наум за него, но в Курва Суд момчетата имат по три сърца. Едно за Тоти, второ за Конти, Джанини и Де Роси и още едно... В него има място за Митко!
 От няколко месеца Луис Енрике се опитва да въведе барселонското “цък-цък“ и на „Олимпико“, но за целта само с Тоти, Тадей, Перота и Пянич не става. Гениален изпълнител като Бербатов ще пасне идеално в схемата, а тогава и за Де Роси, Борини и Освалдо ще е по-лесно.


Ювентус
Със сигурност в Торино Митко няма да се чувства толкова комфортно, колкото би се чувствал в Рим. Нерде Вечния град, нерде промишления център. Не че не е с няколко класи над Матри, но при бианконерите напрежението е доста по-сериозно, а изискванията и очакванията на запалянковците са големи. Да, с Ювентус, Бербатов ще има възможност да триумфира с титлата, но ако не стане...

ПСЖ
 Карло Анчелоти отлично познава качествата на българина и със сигурност би бил щастлив да го има в състава редом до Пасторе.
А как би се чувствал Бербатов край Айфеловата кула? Смешен въпрос. Едва ли има някой, който би отказал несметните богатства на група шейхове, лъскавите парижки ресторанти и възможността да се разхожда със семейството си по Шанз Елизе.

Галатасарай
Нападателят на Чим – Бом Йохан Елмандер показа, че не е егоист и вече покани българина на „Инюню“.
Това вече си е тръпка. Малцина биха останали равнодушни ако десетки хиляди френетично реват имената им, тъпани и зурли раздират въздуха, а стадионът е залят е огньове, факли и дим...
На всичкото отгоре комшиите не пестят пари, когато искат да имат звезда в отбора си, знаят как да задоволят и най-дребните прищевки и капризи, ресторантите край Босфора са уникални, а и от кола няма нужда – ще го носят на ръце. Аферим, машаллах...
Със сигурност пред Бербатов има още доста опции и възможни дестинации. Нищо чудно на опашката за подписа му да се наредят руски олигарски, арабски консорциуми, американски магнати и техните клубове. Няма как да минем без Анжи Махачкала, където до момента май не са поискали само Станко Йовчев и Мариан Огнянов, както и Терек Грозни, където джиповете Хамър се раздават като върбови клонки по Цветница...
Решението обаче ще си е лично на голмайстора. Със сигурност обаче преди да се отдаде на занимания с юношите в собствената си школа и да се прицели в шефското кресло на БФС пред него има още няколко години голям футбол.


Явор Пиргов   

1 comment:

  1. Ще се премести в друг отбор и ще си гледа кефа.Дано да го пускат да играе повече, защото може да загуби форма . И без това не му е добре там, да си се върне където беше , поне го уважават и е полезен :0

    ReplyDelete