10 Jun 2011

Тайни за запазване на младостта

Всяка жена има мечта. Или по-точно много мечти, но една от тях със сигурност е винаги да изглеждат привлекателно и да изглеждат млади, независимо от възрастта. Младостта обаче рано или късно си отива, появяват се първите бръчки и първите тревоги по повод външността.


Съхраняването на младостта обаче не бива да се възприема като грижа, а като нещо отговорно. За да изглежда добре една жена дори за годините си, тя със сигурност трябва да спазва някои правила и да ги направи начин на живот.

Преди всичко е необходимо непрекъснато да се следи състоянието на кожата. Точно тя е визитната картичка, която “разказва” за възрастта на жената. Най-пагубни за чувствителната женска кожа са слънчевите лъчи. Слънцето води до появата на бръчки, обезводняване на кожата и до загуба на еластичността и мекотата й. Затова особено лятото трябва да се взимат всички мерки за това кожата да бъде овлажнена и да не бъде подложена дълго време под въздействието на ултравиолетовите лъчи. Препоръчва се използването на маски с хидратиращ ефект, както и компреси от лед, които обаче през зимата не бива да се използват.

За съхранение на младостта е необходим и колкото се може повече сън. Сънят е естественият лекар на организма, който не само премахва стреса и умората, но и възстановява силите, бори се с токсините и всички вредни вещества.

Нарушеният обмен на веществата, от който повечето хора страдат, заради неправилното хранене, е причина за появата на целулит, който прави жената да изглежда доста по-възрастна отколкото е всъщност. За да се избегне този проблем се препоръчва здравословното хранене и спортуването.

No comments:

Post a Comment