25 Jul 2011

Господинът е от Микре

Седмицата с Желю Станков


ПОНЕДЕЛНИК
Левски взе шампион с Испания. Иниеста? Не. Шави? Не. Давид В.? Не. Тони Калво? Да. Някога някъде ставал шампион. Ще го видим.
Гриша Ганчев прати ЦСКА – Литекс в Бургас. Той е способен освен да прави къщички за кученца, да произвежда автомобили на гола поляна, също така и да премества мачове, да прави Дока най-добрия футболист в България, после да го продаде, да гълта огньове, да дресира тигри, да жонглира със саби и да прави фокуси.
Станимир Стоилов: „От А група искам само Маркиньос”. В Анортозис могат да попаднат само футболисти, които са доказали склонността си към практикуването на правилен футбол.
Стойчо Младенов: „ЦСКА е абсолютен фаворит за титлата...Египетският вратар Мохамед може да премине в следващия ми отбор”. Екзекутора на Ливърпул и на ЦСКА прави поредната си препратка към шефовете на червените. Ако, таковата, Милен Радуканов нещо стъпи накриво, Стойчо Младенов нали разбираш значиии, е готов веднага да го смени. И ще си доведе вратар от Египет на име Мохамед. Момчето е чувствително, след загуба стои в съблекталнята с кърпа на главата и плаче.
Гриша Ганчев иска разгром на Могрен. След като умее да мести мачове, той има и други, по-обикновени желания.
Канатларовски недоволен: „Трябват ми 16 титуляри”. Ние пък още живеем с мисълта, че на терена трябва да излезнат 11 човека и до края на мача тяхната бройка не може да нараства.
Лудогорец размаза азербайджанци. Ха, то оставаше българския Ман Сити да не размазва подобни слабаци както се размазва муха на автомобилно стъкло.

ВТОРНИК
Даксон се връща в Локомотив Пловдив. На „Лаута” си взеха нож с две остриета. Или по-скоро таралеж в гащите си вкараха.
Чудо! Левски вкара след 5 часа без гол. Танталовите мъки на сините в Австрия все пак имат и своя край. Сигурно ще да е от чистия въздух.
ПФЛ: „Литекс и ЦСКА се съгласиха за Бургас”. Смеят ли да опонират на Гриша Ганчев, който като отиде на фитнес и уредите се потят.
Литекс бие и на реванша. Гриша Ганчев дъвче дъвка със скоростта и оборотите на центрофугираща пералня.
Лудогорец освободи Ромарио и още двама. Спестяваме им имената, но ако толкова искате да знаето кои са другите осбвободени от Разград, ето ги – Бебето и Ривалдо.
Биха и ограбиха Матеус в Ибиса? Бой, грабеж и другото не се връщат.
Шефът на Фенербахче натопеп и изоставен. Той спешно търси телефона на Матеус да го пита дали става дума за едно и също нещо, което не се връща.
Сър Алекс Фъргюсън: „Нямам пробрем с Бербатов”. Ако има нещо накриво, нашия обикновено гледа не от пейката, а от трибуните. Това вече го видяхме.

СРЯДА
ЦСКА спрян от израелци. Не са от МОСАД
Шеридън се вдръща в Сейнт Джонстън. При другите дървета винаги е по-приятно.
Георги Иванов: „Футболист като Тони Калво не е играл в България”. Така са му казали на Гонзо и той ни зарибява и нас. А после се чуди защо го критикуват? Голям камък хвърли, голяма дума не казвай, Гонзо.
Треньорът на Висла още живее в сянката на баща си. А колегата му Любо Пенев в тази на чичо си.
Акулите надвиха Любимец и Созопол. При Херо нема лабаво.
Берое взе сърбин и македонец. Само в Стара Загора нямаше чужденци.
Милан ще търси таланти у нас. Серия А отива към закриване.
Марко Матераци: „Чувствам се предаден”. От кого? От сестра ти или от Зинедин Зидан?


ЧЕТВЪРТЪК
ЦСКА плати и взе „Армията”. Това е засега. На 9 септември държавата поже да поиска от ЦСКА половин милион наем, защото трябва да се направи ремонт на паметника на Бузлуджа. Но ЦСКА е като Господ – забавя, но не забравя. И си плаща.
Коко Динев: Връщам отбора от Австрия. И от Австрия – право в Австрийския в Санданнски.
Шест години затвор за уреждане на мачове. Само, че никой не казва какво значи „уреждане на мачове”. В Народното събрание както винаги оставят не вратички, а цели портали в поредния нов недообмислен закон.
Трансферът на Тасевски зависи от Стоичков. Тихо, че Дарко спи.
Локо София отстрани македонци. А съдията е егати пича.

ПЕТЪК
ЦСКА вдигна двойно заплатата на Спас Делев. Край! Той никога няма да отиде във Волга.
Коце чака Ганчев за съдията на ЦСКА. Коце един път не изчака Ганчев и му се стори тясна съдийската стая в Ловеч. После Коце бе трудно разпознаваем и лесен за рисуване. Затова сега ще чака Гришата. Господинът е от Микре.
Локо София празнува с Мария и Азис. Толкова силикон на едно място няма как да не развълнува Марчо Дафчев и Кайо Караджинов...
Стефан Генов: „Черно море ще играе красив футбол”. След раздялата с Танко Дяков има някакви шансове това да стане, но на този терен – трудно.

СЪБОТА
ЦСКА продаде Маркиньос. В Анортозис изобщо останаха ли кипърски футболисти?
Гонзо сменя Старокин с Марко Видович. Ясно е, че Веско Минев е като Роберто Карлуш в сравнение с наследниците си.
Парма разгроми Лудогорец. Италианците не знаят, че рано или късно ще съжаляват за това. Българския Ман Сити само си отбелязва на кой ще има да си го връща тъпкано.
Голям срам за новия Ливърпул. Ние пък не сме изненадани от победата на Хъл над бившето величие.

НЕДЕЛЯ
Българин в Ливърпул. Живеещият в Щатите Вилян Бижев може би ще играе при мърсисайдци колкото и Ники Михайлов. А после се чудим защо Ливърпул пада срамно от Хъл.
Любо Пенев: „Литекс ще играе за две победи срещу Висла.” Треньорът на ловчанлии явно е концентрирал и мотивирал до краен предел своите. Пак казвам: Две победи срещу Висла! Гриша Ганчев ще премести каквото и където трябва за това. Пак казвам: Две победи!
Балъков спря Барса. Гуардиола вече ходи с оставка в джоба си.
Ясен е новият треньор на Аржентина. Не е Ясен Петров.

Tema Sport

No comments:

Post a Comment