4 Oct 2011

Атом от ляво

Димитър Буров - 14 годишният страхотен талант на Левски



В живота той е страхотен пич, винаги усмихнат и пълен с приятели. На терена е като машина за масово унищожение. Агресивен, мощен, напорист. Трудно, за да не кажем невъзможно е да бъде надигран.
Със сигурност детско-юношеската школа на Левски не може да се похвали, че набор'97 е най-доброто, с което могат да разполагат сините. В този отбор обаче ярко се откроява едно момче - левият бек Димитър Буров.
Роден е на 31 август 1997 година в София. Когато навършва 8 години започва да тренира в школата на Левски - Раковски, където работи под ръководството на треньорите Николай Митов и Сашо Начев. Именно те го пращат на лявото крило, за да използват бързината, силния му ляв крак и невероятната му воля за битка и победа. Три години по-късно всички в синия лагер са убедени в безспорните му качества и огромен потенциал и младокът е прехвърлен в представителната формация на стадион "Георги Аспарухов". Там наставник му е Антон Кирилов, който решава да прати Буров на поста ляв защитник. След 4-5 месеца на усилени тренировки Митко вече е незменен титуляр и основна фигура в ариергарда на отбора. Той започва да копира играта на любимите си футболисти Марсело и Ашли Коул. Включванията в атака му стават като запазена марка, а специалитет му са изпълненията на пряк свободни удари, като повечето му голове с екипа на Левски са именно след статични положения.
Сините често участват в различни турнири във Франция, Македония, Италия, както и у нас, а Буров прибавя в личната си колекция няколко индивидуални награди за най-добър защитник в тези състезания. Най-голямото признание за Димитър е повиквателната, която получава за подготвителния национален отбор за родените през 1997 година.
Това обаче е само началото. Всички, които са гледали поне веднъж Буров са сигурни, че един ден той ще изпълни голямата си мечта и ще играе футбол на много високо ниво...

Явор ПИРГОВ

No comments:

Post a Comment