7 Aug 2013

ЦСКА остава без истинските си спасители

Адвокатите на "армейците" - Радостин Василев, Кирил Калинков, Борис Колев и Георги Градев си тръгват от Борисовата градина




В последните пет години те оставиха сърцата си на “Българска армия”. Дадоха всичко от себе си и са истинските спасители на ЦСКА. Без тях сега клубът щеше да е в миманса. Те спечелиха десетки дела, спестиха милиони, бореха се за лицензи… Правеха го тихомълком, без да се удрят в гърдите и да парадират.
Ако в Борисовата градина имаше поне малко морал, тези момчета трябваше да имат звезди на “Алеята на славата”, но истината е, че те бяха единствените, които притежаваха това качество. И точно поради тази причина решиха да си тръгнат.
Имената им са Радостин Василев, Кирил Калинков, Борис Колев и Георги Градев.
Днес юристите на ЦСКА ще подадат вкупом молбите си за напускане, ще върнат документи и дела, и ще освободят кабинетите си. Те бяха до тук. Тръгват си обаче с високо вдигнати глави. Те свършиха своята част от делото. Извоюваха своята победа и спасиха клуба. Но в действията им ще има и много мъка. Причината за решението им не е финансова. Те просто не виждат изход. Обезверени са от хаоса, празните обещания и безвремието, които царуват в Борисовата градина и придобиват все по-застрашителни размери.
Те никога не роптаеха за неполучени заплати, никога не се оплакаха, никога не си помислиха да си търсят заработеното по съдебен път. А щяха да го получат. Те работеха за марката, за името, за любовта, която носят четирите свещени букви.

Но в крайна сметка казват “Баста”. И не за друго, а защото не искат да бъдат част от съсипването на ЦСКА. Всеки да го разбира, както сам прецени!

Явор Пиргов

No comments:

Post a Comment