2 May 2011

Пет заповеди за блондинки

Въпреки многото шеговити подмятания по адрес на интелектуалния им капацитет, неизброимите томове с вицове и явно демонстрираното пренебрежително отношение на някои хора към типажа на блондинката, е неоспорим факт, че много жени си мечтаят за красива руса коса и полагат не малко усилия, за да я имат.

Според резултати от едно скорошно статистическо проучване, натуралните блондинки по света (тези, които са се родили с естествено руса коса) намаляват драстично с всяка изминала година и вече могат да се считат за изчезващ вид. За щастие обаче, благодарение на развитието на науката и технологиите, вече има редица други начини да се удовлетвори желанието на всяка дама, която иска да блести със златна грива. Но както във всяко друго отношение, така и за красивата руса коса са нужни специални грижи. И не просто обикновено поддържане, а съобразяване с някои специфични особености и спазването на конкретни правила.
Ето кои са 5-те основни заповеди, които трябва да знае и спазва всяка блондинка:

Първо правило:
- Изсветляването на косата се счита за една от най-сложните фризьорски процедури. Затова, когато и вие се решите да я прилагате, се доверете за целта на доказан професионалист и не си правете експерименти в домашни условия, ако не искате да сте поредната разочарована, попълнила редиците на неуспешно реализираните перхидролени блондинки.

Второ правило:
- Полирането на русите кичури също трябва да се извършва само в специализираните за тази дейност салони. Първо, защото такъв вид оцветител не се продава в магазините. И второ, защото само истинският майстор с натрупан вече опит знае, от кои точно и в какви пропорции да смесва различните отенъци на желаните бои, за да получи този цвят, който ще ви подхожда най-много именно на вас.

Трето правило:
- Никога не си правете повторно изсветляване! След като сте се изрусили веднъж, онова което трябва да правите след това е само периодично да обработвате израстналите корени, а не да третирате всеки път цялата коса.

Четвърто правило:
- Не забравяйте за задължителните грижи в домашни условия. Заменете обикновения шампоан с такъв за третирана (боядисвана) коса, с интензивно овлажняващ или възстановяващ ефект. След измиване задължително използвайте балсам, а веднъж в седмицата нанасяйте на косата си и подхранваща маска.

Пето правило:
- По принцип, да бъде блондинка може всяка жена. Но основното, с което трябва да се съобрази е правилно да подбере “своя” оттенък, този който най-добре й подхожда точно на нея, а не да държи упорито да има същият цвят "като на приятелката". Нюансът на русото трябва да е съобразен с естествения цвят на кожата и този на очите, за да не изглежда прекалено изкуствен. А непрекъснатото развитие на съвременните технологии дава възможност това да се прави по възможно най-щадящия начин, като се съхранява косата здрава. Необходимо е само периодично да следите за иновациите в тази област.

No comments:

Post a Comment