30 Apr 2012

Директивни свирки


Член 1 от новия футболен закон у нас казва: Нарушение в наказателното поле на Левски не е дузпа

„Директивата за Левски я има само в плача на Стойчо Младенов“. Това бе лайт-мотивът на всички сини изказвания в последно време. Време, в което несъстоятелната команда водена от Костов, Гонзо, а сега и от Ясен Петров едва добутваше топката до противниковото наказателно поле. Опитаха се да изкарат Стойчо глупак. Но той не е. Той вижда нещата и ги казва директно. Мнозина не го разбират, но те не могат да хвърлят по-далеч от върха на носа си.
Какво искаше да каже наставникът на ЦСКА?
Елементарно е. Помните ли какво се случи с нападателя на Ливърпул Луис Суарес, когато в един мач нарече опонента си „черньо“ или „негър“ (едно и също е). Осем мача наказание! Какво се случи в България, когато Пламен Илиев и Владимир Гаджев нарекоха играчите на ЦСКА „прасета“. Нищо. Същото нищо, което се случи на Боримиров за същите думи, а Ивайло Петров – Пифа го отнесе за едно „ми-ми“.
Ето я Директивата.
Преди година 3 хиляди запалянковци на ЦСКА, които бяха набутани в клетка за 2 хиляди бяха изгонени от „стадиона-красавец“ като животни. Какво се случи с онези, които скандираха като маймуни по адрес на Присо или с другите, които отнесоха главата на Ангел Грънчов с пълна бутилка след края на мача в неделя? Пак нищо. Същото нищо, което се случи на лумпените атакували в Сектор А Георги Антонов и 6-годишната му дъщеричка преди време. Може би са същите, които вчера опитаха да набият и Мишел Платини. За тях наказания няма. Те са под завивката на Директивата.
Преди година Тодор Батков излезе пред чакащите го журналисти и след мача с Литекс обвини директно Гриша Ганчев, че е купил титлата на оранжевите и прави измами с ДДС. А какво да кажем за Адвоката, който винаги е бил близко до властта – от ВКР и агент на ДС, през топли връзки с ДПС, БСП, а сега и с ГЕРБ. Нима Ореденоносеца е чист като момина сълза? Едва ли? Защото за него се знае, че е дясната ръка на човек обявен за държавна заплаха, че осигуряваше футболистите си на 250 лева, а в същото време изиска отнемане на лиценза на ЦСКА; че с месеци не плащахте заплати и осигуровки на работниците си от лозовите си масиви близо до Свиленград, и още и още.
Защо никой не попита как сините получават лиценз, като Мъри Стоилов и Наско Сираков на всеуслошание заявиха, че имат да получават сериозни суми от Левски?
Голяма работа. Важно е, че Левски вече е в Европа, стигайки до там след „моралната и честна“ свирка на Николай Йорданов, който направи густото и със сигурност не е „булгериън хомосекшуъл. Това е Директивата. А тя вече е ясна, както новите правила във футбола ни, където член 1 казва: Нарушение в наказателното поле на Левски не е дузпа.
Е, сега Боби Михайлов, Данчо Лечков, Борислав Попов и останалите могат да са доволни. Но те няма да се успокоят. Има още 4 кръга, а ЦСКА е с 5 точки актив. Част от Директивата е изпълнена – Левски с многото рубли вече е в Европа, но трябва да се свалят червените от върха. Чакаме още Директивни свирки!

Явор Пиргов

No comments:

Post a Comment