11 Sept 2011

На прощаване

Днес Милан Чирич ще изведе за последен път набор'96 на ЦСКА! След една година изпълнена с много труд, пот и сълзи, той си тръгва. Прави го обаче като победител, с високо вдигната глава, защото оставя зад себе си една голяма любов...



Само преди два месеца едни момчета в червени фланелки бяха най-щастливите хора на света. Те бяха републикански шампиони! Един предварително отписан отбор бе на върха. Напук на всички и всичко.
"Volime te Milan Ciric", изписаха младоците от набор'96 на ЦСКА с тениските си, като по този начин изказаха своята благодарност и признателност към човека, който имаше най-голяма заслуга за триумфа.
Днес същите тези момчета ще излязат в мач, който едва ли някой от тях иска да свършва. Да, това е последния мач на наставника им. Милан Чирич си тръгва. Прокуден от мизерията, немотията, интригите, наглостта... Сърбинът не издържа. Една година стига!
Той така и не влезе в корупционната и пошла схема. Не стана част от кликата, която бавно и методично съсипва школата на ЦСКА. Той не се криеше зад ъгъла, за да проси пари от родителите. Не определяше титулярния състав в зависимост от външния вид на майките. Той просто работеше и чакаше своята заплата. Месечно възнаграждение, което не е получавал от 6 месеца. Да бе от стомана, едва ли би издържал. И затова каза "Край" и прие офертата от Славия...
Сега може би някой мастит началник от Борисовата градина ще се изпъчи и ще обяви, че Чирич е предател. Баста! Нима Спас Джевизов, Антон Димитров - Пирожката, Сашо Йорданов, Мето Деянов, Йордан Йорданов - Жан бяха предатели?
Не! Предателите са тези, които остават. Предателите са тези, които мерят таланта според дебелината на портфейла и безкрупулно и нагло изнудват родителите. Предателите са тези, които вече с години не могат да осигурят на децата нормални условия за тренировки.
Милан не е предател! Той дойде от нищото и бе посрещнат с резерви, но само за една година сътвори чудо. Той направи нещо, което друг едва ли би успял. Той научи тези млади момчета да бъдат мъже на терена и извън него. Той им показа радостта от играта. Затова ще остане завинаги в техните сърца завинаги! Благодарим ти, Милане!

Ето какво казаха част от момчетата имали щастието да тренират под ръководството на Милан Чирич:

Мартин Иванов: Той е един от най - скъпите ми хора, за толкова малко време с него постигнахме толкова много. Обичам го много и никога няма да го забравя !

Станислав Желязков : Благодаря му за всичко! Благодаря му за това, че той ми показа пътя как да продължа. Много научих от него и искам да му кажа, че е един прекрасен човек

Александър Димитров: Тренер, благодаря! Благодаря за всичко, което направихте за мен. За това, че ме научихте да губя и да побеждавам; да плача и да се смея! Благодаря, че ми показахте истинския футбол такъв какъвто трябва да бъде! Вие сте един прекрасен човек! Благодаря, че бяхте с нас!

Борислав Ангелов: Той е един изключително добър треньор и приятел. Адски много съжалявам, че си тръгва. Той е единственият човек, който ни показа как да играем със сърцата си и да изпитваме удоволствие от играта. Единственият, който направи от нас не колектив, а семейство.

Явор ПИРГОВ

6 comments:

  1. OBICHAME GO (H) !

    ReplyDelete
  2. NIE RODITELITE NA DECATA OT NABOR 96, SUSHTO MU BLAGODARIM!!!

    ReplyDelete
  3. NIE RODITELITE NA MOMCHETATA OT NABOR 96 ,SUSHTO MU BLAGODARIM!

    ReplyDelete
  4. Децата от набор 2002г. и родителите им Ви Благодарим!!!Пожелаваме Ви Успех :)))

    ReplyDelete
  5. Чета и не проумявам!!А имам претенции да разбирам - НАИСТИНА ЛИ ВСЕКИ ПОСТИГНАЛ УСПЕХИ го гонят и се гаврят с него. Обичта, както се информирам от сайта е взаимна - треньор, играчи, родители.Победите също са общи, а наглостта на управляващите е безгранична! БЕЗ КОМЕНТАР!!!НО ВСЕ ПАК : ИЛИ Е ЛУДОСТ ИЛИ Е САМОЗАБРАВА.

    ReplyDelete
  6. Школата запада от ден на ден. Преди 1 година бяха уволнени 7 тренцора, а сега и талантливия млад специлист Чирич не издържа и си тръгва....
    Остават само мишките ръководители начело с Джони и корумпираните треньори, които искат да си живуркат в ЦСКА и да взимат рушвети до пенсия.....
    Жалка картинка..........

    ReplyDelete