21 Jul 2011

Необикновеният

Повечето млади футболисти обичат да са на върха на атаката. Стремят се да впечатляват околните с нестандартни изпълнения, каскади от финтове и голове, а в свободното си време предпочитат да събират погледите на засукани девойки. Не и той. За него е важно отборът му да не допусне гол. Целта му е да бъде полезен, а не атрактивен. Когато не е на стадиона най-често е до своите родители, за да им помага в семейния бизнес. Той е необикновената млада надежда от стадиона в "Надежда" Бранислав Грозданов.



Бранко, както го наричат приятелите му е роден на 15 август 1994 година в София. Започва да се занимава с футбол, когато е 9-годишен, а изборът му пада върху столичния Локомотив. Защо? Причините са прозаични. Момчето е наследило любовта към червено-черните от баща си Атанас Грозданов, който също е носил екипа на железничарите, а по-късно завършва кариерата си във Вихрен Сандански. На всичко отгоре Бранислав живее на десет минути път пеша от стадиона граничещ с тържището "Илианци".
В началото Бранко се подвизава като опорен халф. Позицията не е избрана случайно - той е изключително здрав физически, издръжлив атлет и дисциплиниран футболист. Първият му треньор в школата е Стойчо Стоев и в зависимост от различните възрастови формации треньори още са му били специалисти като Григор Петков, Явор Вълчинов, Виктор Михайлов.
През 2004-та обаче Григор Петков решава да върне младока в центъра на защитата и оттам да започне да реди състава. Грозданов се превръща за Локо в това, което бяха Бекенбауер за Байерн, Канаваро за Ювентус и Йеро за Реал.
С отбора на Локомотив Бранко участва в редица първенства и турнири, от които е носител на различни награди. През 2006 година на детския футболен турнир - ''Жоро, Котето, Гунди, Величков'' е избран за най-добър защитник, а отбора се класира на 3-то място. Сърцатата игра и раздаването по терена не остава незабелязано и Бранислав печели и 3 награди за най-полезен играч от турнира за купата на Димитър Пенев в зала ''Христо Ботев'' през 2005, 2006 и 2008-а година.
С Локо Сф Бранко взима участие и на 7 международни турнира - 5 във Франция и 2 в Гърция. През 2008 е на турнир в Гърция, като въпреки че е набор 94, взима участие с отбора, родени 1993-а година. Победител е гръцкия ПАОК, а българския тим заема 9 място от 12 отбора.
През следващата година отбора взима отново участие в турнира, като опита вече си казва думата и купата на турнира вече е притежание за Локомотив, като с силните си изяви основен принос за спечелването има и Бранислав Грозданов.
Във Франция участва на 5 турнира, като на най-доброто представяне е на последния, проведен през 2011-а Бранислав Грозданов и останалите момчета от Локомотив завършват 5-ти от 12 отбора. Победител е Славия (Прага), а за отбелязване е фактът, че в българският отбор освен Бранко само още няколко момчета са 94-ти набор, останалите са година по-малки.
Няколко месеца по рано набор'94 на Локомотив взима участие на деветото издание на юношеския турнир „Франц Коков”, който се провежда в град Раковски, където достигат до финала, който е спечелен от коравия сръбски тим на Раднички Крагуевац.
Отличните и най-вече постоянни игри на Бранко, разбира се, не остават незабелязани от шефовете на другите отбори и той получава покана да се присъедини към тима на Левски. Отказва. Необикновено решение, но той самият е необикновен. Неговата мечта е да се наложи в любимия Локо, защото момчето вярва, че всеки камък си тежи на мястото, а домът на момчето е "Надежда".

Явор ПИРГОВ
PS: Специални благодарности към Стилян Кандев

7 comments:

  1. Определено е една от най-големите надежди на България!

    ReplyDelete
  2. xaxaxxaxaxa pozaaaa

    ReplyDelete
  3. Техника, отскок, физика - всичко има момчето за да стане голям футболист!!! :)

    ReplyDelete
  4. много интелигентен футболист. Гледах го срещу Велбъж Кн. и много ми хареса!

    ReplyDelete
  5. Olá, querido cliente, ainda estamos esperando para obter o seu pagamento do custo da taxa de transferência, conforme acordado, para que possamos iniciar a sua transferência de empréstimo imediatamente ok. Se você enviou o pagamento, em seguida, envie-nos a cópia de digitalização do recibo de pagamento para que possamos transferir o seu empréstimo para você agora ok, porque já estou no banco. Aguardamos sua resposta urgente agora

    ReplyDelete
  6. Здравейте.

    Това има за цел да информира широката общественост, че г-н Франк Дейвид, частен заемодател, е отворил икономическа възможност за тези, които се нуждаят от финансова помощ. Ние предоставяме заеми на физически лица, фирми и фирми при ясни и разбираеми условия с лихва от само 3%. свържете се с нас днес по имейл: (frankdavidloanfirm3@gmail.com), за да можем да ви предоставим нашите условия за заем.

    ИНФОРМАЦИЯ до кредитополучателя

    1) Име: ................................................ ... ...

    2) Държава: .............................................. .

    3) Адрес: .............................................. .

    4) Пол: ................................................ ... ... ...

    5) Семейно положение: ........................................

    6) Професия: .............................................. ...

    7) Телефон: ................................................ ..

    8) Кандидатствали ли сте преди .................................

    9) Месечен доход: ................................................. ....

    10) Необходима сума на заема: ................................

    11) Продължителност на заема: .............................................. ...

    12) Цел на кредита: .............................................. ... ...

    13) Религия: .............................................. .


    За връзка: (frankdavidloanfirm3@gmail.com) whatsapp; +2347032909728


    Благодаря,
    Г-н Франк Дейвид



    Оферта за заем

    ReplyDelete
  7. QUICK EASY EMERGENCY URGENT LOANS LOAN OFFER EVERYONE APPLY NOW +918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com Dr. James Eric

    ReplyDelete