30 Apr 2011

Последици ако при напускане на UK не закрия задълженията си към Tax Office и NI Office?




Относно задълженията ви към Tax officе
Ако не се закрие навреме задължението към HMRC ще последват глоби в размер на
100 паунда всяка година, като в някои случаи е възможно да се начисляват и лихви. Ако лицето примерно направи престой извън страната за 3 години и реши да се върне в UK ще трябва да плаща глоби в рамките на паунда 300 плюс лихвите към тях. Вашият данъчен номер (UTR) по принцип си остава завинаги и можете да продължите да работите с него при завръщането си. Не забравяйте при напускане на страната да се обадите на в HMRC на телефон 08459000444 и да ги уведомите за преустановяването на работната ви дейност на територията на Великобритания.
Относно задълженията ви към NI Office
Почти по същия начин стои въпросът и по отношение на националната ви осигуровка. Ако напуснете страната без да уведомите службите по изплащането на вашия National Insurance Contribution, той автоматично ще продължи да ви се начислява дори и в периода на Вашето отсъствие. При тригодишно отсъствие от ваша страна, общата сума която ще дължите при връщането си ще бъде в размер от 374.40 паунда.
За уведомяване на NI Office позвънете на 08459154655 и изрично подчертайте, че напускайки страната, прекратявате своята работна дейност.

Биляна Бадова, квалифициран счетоводител

No comments:

Post a Comment